Den nye folkesporten sykling

Våre norske sykkelstjerner har mye av æren for sykkelsportens økende popularitet her til lands. Ikke bare konkurransesykling, men også mosjonssykling har virkelig tatt seg opp de siste årene. Direktesendinger fra Tour de France (TdF) har også økt interessen for sykling i sin helhet, og mange har fått øynene opp hvilke enorme helsegevinster sykling kan gi.

Stadig flere nordmenn melder seg på større konkurranseritt som Birken, Grenserittet og Nordsjørittet, enten for å delta i lag eller for å forbedre sine egne resultater. Også Oslo-Trondheim er et meget populært, folkelig ritt. Mange bedrifter har dessuten satset på sykle-til-jobben-kampanjer og har egne idrettslag som også stiller i de større rittene.

Norske sykkelprofiler i Tour de France

Som sagt har TV2s direktesendinger av de knalltøffe rittene i Tour de France vært meget viktige for sykkelsportens popularitet i Norge. Det faktum at norske ryttere har hevdet seg helt i toppen i dette legendariske rittet har nok også hjulpet. Både Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen har nemlig imponerende resultater å vise til fra «touren».

I følge oddsekspertene på Betway var riktignok ingen av nordmennene blant favorittene til å vinne årets TdF, men til gjengjeld hadde både Boasson Hagen og Kristoff gode vinnerodds på enkelte etapper. Det er forøvrig nylig blitt kjent at Hushovd planlegger å samle et norsk lag før TdF 2017, så dette kan bli spennende både for gamle og nye fans av sykkelsport!

Godt for både kropp og sinn

Det er mange som sitter lenket til en kontorpult dagen lang, med både de fysiske og psykiske plager dette kan medføre. Sykling er en enkel og relativt billig idrett som gjør underverker både for kropp og psyke. Hvorvidt man bruker sykkelturen til jobb som hardtrening, eller tar en rolig ettermiddagstur, får man brukt hele kroppen. Risikoen for slitasjeskader og feilbelastning på ledd, knær og hofter er svært liten i forhold til ved for eksempel løping. Mosjon i alle former er uansett anbefalt, men lite slår sykling for et skikkelig endorfinkick og en real treningsøkt for hjerte og lunger.