Store sportsprofiler i Norge

Norge har fostret frem utallige verdenskjente idrettsutøvere i mange ulike sporter. Uansett hvilken tidsperiode man søker seg opp på, vil man finne store internasjonale stjerner. Siden begynnelsen av det 20. århundret har hundrevis av norske stjerner vært på TV-skjermene verden rundt – det startet med Sonja Henie og fortsetter i dag med blant andre Cecilia Brækhus og Alexander Kristoff.

Profiler innen boksing og fotball

Weltervekteren Cecilia Brækhus er blant de aller største sportprofilene i Norge. Den profesjonelle bokseren har vunnet 27 av 27 kamper i ringen, holder på alle (!) mestertitlene i boksing og ser ut til å være helt ustoppelig. Verdensmesteren trener regelmessig og spiser kun sunn mat for å beholde vekten og bygge viktige muskler for å kjempe godt i ringen. Og det samme gjelder Vegard Forren, en av nøkkelspillerne i nåværende toppklubb Molde FK. Toppspilleren er kun 27 år gammel, men er den viktigste forsvarsspilleren på laget – lykke til med å komme deg forbi denne karen!

Norge-Southampton-Norge

Etter et meningsløst år i Southampton kom nordmannen tilbake til Molde i slutten av 2013, og er nå tilbake på banen igjen. Det er høyst ukjent hvorfor Southampton kjøpte nordmannen i det hele tatt, siden han ikke fikk spilt en eneste kamp i England før han ble solgt tilbake til norgesmesteren Molde, som så klart er favorittippet i Tippeligaen også i år. Dette er ikke helt uventet, med tanke på hvor godt fotballaget har gjort det de seneste årene.

Ny stjerne innen norsk sykling

Også i sykling har Norge stjerner å skryte av – så fort Thor Hushovd la av, kom Alexander Kristoff på banen. Kristoff er på rask fremgang, og det er ikke helt overraskende med tanke på at han trener med stefar, som er utdannet lege og derfor stiller høye krav til både kosthold og trening. Med såpass god oppfølging og konstant overvåkning er Alexander Kristoff spådd en fantastisk fremtid i sykkelsporten. Følg med på Tour de France for å heie på nordmannen på vei mot toppen!