Veien til bedre selvfølelse

Trening, sunt kosthold og et aktivt liv er alle ting som er med på få oss til å føle oss bedre. Forskning viser at bare 15-20 minutter med trening et par dager i uken kan ha stor innvirkning på vår psykiske helse. En av grunnene til dette er at trening setter i gang en kjemisk reaksjon som får kroppen til å produsere mer av stoffene serotonin og noradrenalin som gjør oss mer oppstemt og glad.

Dessuten vil en sunn livstil også føre til fysiske resultater som vektnedgang og mer muskler. Når vi ser disse resultatene gir det oss en mestringsfølelse. Det at vi føler vi har behersket noe og oppnådd visse mål gir økt selvfølelse. Flere studier viser også at det å legge om kostholdet slik at en spiser sunt, variert og balansert gir oss mer energi og økt lyst til å komme seg opp av sofaen og leve et mer aktivt liv. Mer energi og overskudd er også med på å få oss i bedre humør og gjør at vi får en bedre selvfølelse.

Andre metoder for bedre selvfølelse

Det er ikke alle resultater man kan oppnå ved å spise riktig og trene ofte. De siste årene har det også blitt mer og mer vanlig å ty til plastisk kirurgi for å fikse på ting man ikke er fornøyd med og dermed føle seg bedre. I følge Plastikkirurg1 er brystforstørrelse det vanligste inngrepet innen plastisk kirurgi og det kan være mange ulike grunner til at pasienter velger å ta en slik operasjon.

For eksempel har blogger Eileen Eriksen fortalt Se og Hør at hun foretok en brystforstørring etter et vekttap for å øke selvfølelsen. I disse dager er det flere bloggere og mediepersoner som åpent forteller om diverse kirurgiske inngrep de har gjort for å forbedre utseendet og føle seg bedre.